GRILOVACÍ BRAMBŮRKY
2000 g malých „grilovacích brambůrek“ odrůdy ANNABELLE a CECILE
300 g anglické slaniny (více prorostlé), sůl, mletý pepř, sladká mletá paprika
Pomůcky: gril vhodný pro grilování masa, alobal, tácky na podávání, nůž, lopatka na obracení při grilování.
Malé „grilovací brambůrky“ odrůdy ANNABELLE a CECILE, velikost v průměru 25 mm, umyjeme, slupku ponecháme, neloupeme, necháme oschnout. Gril roztopíme jako na grilování masa. Oschlé „grilovací brambůrky“ připravíme na alobal: na 25 cm dlouhý a 20 cm široký proužek alobalu položíme proužky slaniny, na ně dáme 4 až 5 „grilovacích brambůrek“ střídavě „žlutá ANNABELLE“ a „červená CECILE“, posolíme, jemně popepříme a opaprikujeme, navrch položíme další proužek slaniny. Alobal přes brambůrky a slaninu pevně uzavřeme, konce zatočíme, aby z obalu nevytékala grilovaná slanina. Položíme na grilovací mřížku, grilujeme z obou stran, celkem cca 12 ÷ 15minut. Doba grilování záleží na úpravě topeniště. Hotové „grilovací brambůrky“ podáváme na tácku, na kterém si každý sám alobal rozdělá.
Přejeme Dobrou chuť
Ing. M. Rasochová CSc., MEDIPO AGRAS H.B., spol.s r.o., Havlíčkův Brod