BRAMBOROVÉ BUCHTIČKY
1 kg středně velkých brambor odrůdy DALI, sůl, česnek, máslo
Pomůcky: nůž, porcelánová miska, mačkadlo na česnek
Středně velké hlízy odrůdy DALI pečlivě omyjeme, podélně rozkrojíme napůl. Do roztopeného grilu (nebo pečící trouby) položíme na mřížku grilu připravené půlky hlíz odrůdy DALI řeznou plochou vzhůru, vše bez tuku. Grilujeme (nebo pečeme v troubě) cca 20 minut, až se na řezné ploše hlíz vytvoří zrůžovělá kůrčička – „bramborová buchtička“. Ihned servírujeme s pomazánkou z másla česneku a soli. Pomazánku utřeme v porcelánové misce těsně před podáváním. Odrůda DALI má jemnou slupku, hlízy neloupeme, grilujeme (pečeme) vždy se slupkou!
Přejeme Dobrou chuť!
Ing. M. Rasochová CSc., MEDIPO AGRAS H.B., spol.s r.o., Havlíčkův Brod