Bramborové „Bakker“ v alobalu
10 velkých hlíz (velikost cca 150 - 200g) odrůd SATINA a VICTORIA, sůl, česnek, jogurt, tvaroh, šunka nebo uzenina, podle chuti dressing či tatarská omáčka
Pomůcky: gril, vhodný pro pečení masa (nebo pečící trouba), alobal, nůž, servírovací tácky
Omyté hlízy se slupkou, odrůd SATINA a VICTORIA, propícháme ostrou vidličkou, zabalíme do alobalu, vložíme na roztopený gril (nebo na plech do pečící trouby). Pečeme do měkka, cca 20 minut. Mezi tím připravíme pomazánku, podle chuti z připravených ingrediencí. Pečené hlízy odrůd SATINA a VICTORIA vyndáme z grilu (pečící trouby), položíme na servírovací tácek, ostrým nožem rozkrojíme alobal i hlízu. Na řezné ploše ozdobíme připravenou pomazánkou (dressingem) a ještě za tepla servírujeme.
Přejeme Dobrou chuť
Ing. M. Rasochová CSc., MEDIPO AGRAS H.B., spol.s r.o., Havlíčkův Brod