La Vie

La Vie - brambory prémiové kvality vypěstované v České republice.

La Vie je lahodná brambora s jemnou chutí, sytě žlutou dužninou a hladkou slupkou. Tato odrůda se výborně hodí pro vaření, pečení nebo grilování. Ideální jsou jako součást lehkých zeleninových salátů. La Vie Vás zaujme na první pohled typickým oválným tvarem a jemnou, lesklou a hladkou slupkou. Díky tomu můžete konzumovat La Vie i se slupkou, navíc si tak zachová vyšší množství minerálních látek, vlákniny a vitaminů C, B6 a E. 

Brambory La Vie pro Vás pěstují farmáři v Polabské nížině na Mělnicku na těch nejúrodnějších půdách v České republice. Odrůdě La Vie je věnována speciální péče od přípravy sadby, přes sázení, správnou výživu hlíz na poli až po zabalení a dodání na pulty koncovým zákazníkům. 

Odrůda La Vie byla vyšlechtěna špičkovými šlechtiteli v Holandsku jako speciální salátová odrůda se sytě žlutou dužninou a výjimečně lahodnou chutí. La Vie je vhodná pro celoroční konzumaci. Tato odrůda byla vyšlechtěna stejnými šlechtiteli jako oblíbená velmi raná odrůda Colomba, speciální odrůda s modrou dužninou Blue Star, s červenou dužninou Mulberry Beauty nebo salátová odrůda Annabelle.

Brambory – zdravá potravina

Brambory jsou z 80 % tvořeny vodou, zbývající část je tvořena sacharidy, bílkovinami, minerálními látkami a širokým spektrem antioxidačních látek. Mezi sacharidy patří škrob, rezistentní škrob a vláknina – toto složení je tak specifické, že vařené brambory mají nejlepší schopnost ze všech potravin zasytit organismus na dlouhou dobu, zároveň mají brambory nízkou kalorickou hodnotupouze 87 kcal/ 100 g (přibližně poloviční než rýže nebo těstoviny), proto jsou vhodné pro hubnutí. Z minerálních látek jsou ve významném množství obsaženy draslík, vápník, fosfor a železo. Jednou porcí (150 g) vařených brambor pokryjete 25-35 % doporučené denní dávky vitaminu C. Brambory však obsahují také široké spektrum dalších antioxidantů jako jsou vitamin B6 a E, polyfenoly, karotenoidy, selen, … 

Stáhněte si recepty

Fotogalerie